Kwaliteit uit onze kas

Per jaar vinden miljoenen lelies hun oorsprong in onze kas.
Met in totaal een oppervlak van zo’n vijf hectare telen we jaarrond de mooiste lelies. Witte lelies zijn favoriet, maar ook de verschillende tinten roze zijn veelgevraagd.

Alleen de lelies die volgens onze passie voor bloemen worden geteeld, laten we met trots de naam Bianca Flower uitdragen.

Lelies

Klik hier om uit te vinden
welke prachtige oriëntal
lelies we in ons assortiment
hebben!

Pioenen

Klik hier om uit te vinden
welke prachtige pioenen we in ons assortiment hebben!

Bloementeelt

Nederland, Engeland,
Frankrijk, Rusland,
Amerika... overal ter wereld
zijn oriëntal lelies een
gewilde bolbloem.

Bollenteelt

Elke cultivar wordt
nauwkeurig getoetst op
kwaliteit, zowel in het
laboratorium als op het
oog.

Bloementeelt

Nederland, Engeland, Frankrijk, Rusland, Amerika…overal ter wereld zijn oriëntal lelies een gewilde bolbloem. Per jaar vinden miljoenen lelies hun oorsprong in onze kas. De kisten met nieuwe lelies worden met behulp van robots in de kas geplaatst. In de kas maken we gebruik van computergestuurde klimaatbeheersing, bewatering en lichtvoorziening op basis van warmtekrachtkoppeling; alles om onze lelies zo optimaal mogelijk te laten groeien én met zorg voor kwaliteit en milieu. Na zo’n elf weken is het tijd om te oogsten en de bloemen per bos te verpakken naar wens van onze klanten. Witte lelies zijn favoriet, maar ook de vele tinten roze zijn veelgevraagd. In onze kassen met in totaal een oppervlak van zo’n vijf hectare telen we jaarrond de mooiste lelies.

De bollen worden geplant in broeikratten gevuld met een grondmengsel van kokos: een optimaal groeisubstraat. Dit kokossubstraat wordt hergebruikt volgens een methode die we als eerste leliebedrijf in Nederland toepasten. In de klimaatruimte krijgen de bollen de kans om goed te ontwikkelen en zoveel mogelijk wortels te groeien. Dit leidt niet alleen tot een kortere groeiperiode in de kas, maar ook tot een nog betere kwaliteit. Na een paar weken voortrekken worden de kisten naar de kas verplaatst om daar verder te groeien. Onze werkwijze past dan ook bij de lijn van Milieu Project Sierteelt.

Ons uitgangspunt is: “Groeien is innoveren”. En daarmee bedoelen we niet alleen groeien in volume, maar vooral groeien als organisatie. Vooruitdenken, voortdurend de hoogste kwaliteit nastreven en met aandacht voor de wereld om ons heen door zo duurzaam mogelijk te werken. Dit doen we met een team van gemotiveerde medewerkers die samen tot een prachtig resultaat komen. Alleen de lelies die volgens onze passie voor bloemen worden geteeld, laten we met trots de naam Bianca Flowers uitdragen.