Groeien is Innoveren

Van bloembol tot pure schoonheid en elegantie in volle bloei:
per jaar dragen maar liefst tien miljoen lelies de naam Bianca.
Elke dag werkt een prachtig team aan de totstandkoming van één van Nederlands grootste exportproducten. En elke dag weer staan kwaliteit, duurzaamheid en innovatie voorop.

Lelies

Klik hier om uit te vinden
welke prachtige oriëntal
lelies we in ons assortiment
hebben!

Pioenen

Klik hier om uit te vinden
welke prachtige pioenen we in ons assortiment hebben!

Bloementeelt

Nederland, Engeland,
Frankrijk, Rusland,
Amerika... overal ter wereld
zijn oriëntal lelies een
gewilde bolbloem.

Bollenteelt

Elke cultivar wordt
nauwkeurig getoetst op
kwaliteit, zowel in het
laboratorium als op het
oog.

Snij lelies schuin af
afsnijdenLelies kunnen het best vervoerd worden in hun verpakking, bij voorkeur bij een lage temperatuur. Zodra u de bloemen heeft uitgepakt, begint u met het schuin afsnijden van de stelen. Hierdoor wordt het oppervlakte vergroot waarmee de lelie water kan opnemen. Bij voorkeur heeft de snede een lengte van zo’n 1 tot 1,5 centimeter.
Gebruik schoon water in een schone vaas
waterDe vaas moet goed schoon zijn en gevuld worden met schoon water. Aan het water kan snijbloemenvoedsel worden toegevoegd. Als aan het water geen snijbloemenvoedsel is toegevoegd, dan is het raadzaam het water regelmatig te verversen, eventueel met het opnieuw afsnijden van de bloemen. Het water in de vaas dient regelmatig te worden bijgevuld. Als het water in de vaas troebel wordt, dient het vervangen te worden.
Verwijder de onderste bladeren
bladerenBij het rangschikken van de lelies in de vaas is het belangrijk dat de onderste bladeren van de lelie verwijderd worden.
Zet lelies nooit in de zon
zonLaat deze in ieder geval niet in het water in de vaas hangen; dit veroorzaakt ongewenste bacteriegroei waardoor de lelies sneller verwelken. Lelies houden niet van zonlicht; ook dit versnelt het verwelken.