Van schub tot

eindproduct op maat

Zo’n 75% van onze bollen wordt in Nederland geteeld. De overige 25% telen we op het zuidelijk halfrond – Nieuw Zeeland, waar het teeltseizoen klimatologisch 26 weken verder is. Op deze manier kunnen we jaarrond bloemen produceren zonder enige afbreuk te doen aan de kwaliteit van onze bloemen.

Lelies

Klik hier om uit te vinden
welke prachtige oriëntal
lelies we in ons assortiment
hebben!

Pioenen

Klik hier om uit te vinden
welke prachtige pioenen we in ons assortiment hebben!

Bloementeelt

Nederland, Engeland,
Frankrijk, Rusland,
Amerika... overal ter wereld
zijn oriëntal lelies een
gewilde bolbloem.

Bollenteelt

Elke cultivar wordt
nauwkeurig getoetst op
kwaliteit, zowel in het
laboratorium als op het
oog.

Bollenteelt

Lelies vermeerderen gebeurt met het schubben van de bollen. Elke cultivar wordt nauwkeurig getoetst op kwaliteit, zowel in het laboratorium als op het oog. Vervolgens worden de schubben in eigen beheer buiten geplant. Op de schubben van een bol komen zo’n zestig nieuwe bolletjes terug. Na twee jaar worden de bollen die op de schubben gegroeid zijn getoetst op bol- en bladkwaliteit. Vervolgens worden de bollen beoordeeld, gesorteerd en geteld. De kleine nieuwe bollen gaan vervolgens weer buiten de grond in: van het voorjaar tot richting het einde van het jaar groeien deze uit tot een grotere bol, waarna ze wederom worden getoetst op kwaliteit. Na het oogsten van de bollen worden ze op locatie beoordeeld op kwaliteit en vanzelfsprekend ook gesorteerd en geteld. Tenslotte vindt een deel van de bollen haar weg naar onze klanten, tot aan vele duizenden kilometers ver weg.

Bij Bianca Flowers houden we alles zoveel mogelijk in eigen huis: van de plantwerkzaamheden tot de begeleiding van de teelt. Bovendien telen we een reeks eigen cultivars. Net als bij de bloementeelt voorzien we onze klanten graag van een eindproduct op maat. Doordat we het gehele proces in eigen beheer houden kunnen we uitgangsmateriaal leveren dat precies voldoet aan de wensen van onze afnemers. Zo’n 75% van onze bollen wordt in Nederland geteeld. De overige 25% telen we op het zuidelijk halfrond – Nieuw Zeeland, waar het teeltseizoen klimatologisch 26 weken verder is. Op deze manier kunnen we jaarrond bloemen produceren zonder enige afbreuk te doen aan de kwaliteit van onze bloemen.